2009. november 3., kedd

Szól a rádió...egészen november 18.-a éjfélig


Olvasok,most egy kicsit lassabban, filmeket is nézek, csak nincs említésre méltó, de ami nélkül nem indulhat reggel és nem mehet a munka: az a rádió. Nékem speciel a Sláger, a Bumeráng, a Csizy, a Juhász Gergő. (Ekkor kell hazajönni). Férjem ébred elsőként a családból. Első mozdulata miután félkómában kitámolyog a nappaliba, hogy bekapcsolja a rádiót. Így én Gombos Edina hangjára ébredek, kezdi a fél hetes hírblokkot és ekkor nagyon örülök, mert még negyed órám van szundikálni, ébredezni, és amikor vége a blokknak fel kell kelnem, különben csúnya késés lesz a vacakolás vége. Öltözködés, készülődés közben kevesebb az összezördülés a családtagok között, mert a bumerángosok felderítik a kedvünket, és inkább rájuk figyelünk. Ha beérek a boltba, első dolgom bekapcsolni a rádiót, és szól egészen négy óráig, amíg a munkaidőm tart. Na mármost, kérem szépen a tisztelt ORTT felborította a bioritmusomat és én ezt kikérem magamnak! Erről senki nem kérdezett meg engem, és a másik hárommilliót, plusz a kétmilliós Danubius tábort. Ez a döntés károsan hat mind a mentális, mind a fizikai egészségemre. Kérdem én, ki fogja az ebből adódó káromat megtéríteni? Hát demokratikus eljárás ez? Összeegyeztethető az a demokráciával, hogy állítólagos üzleti érdekekre hivatkozva (Ami egyébként is bűzlik!) nem veszik figyelembe azt a kb. 5 millió embert, aki a két érintett rádiót hallgatja, és egy néhány főből álló tanács, aki elvileg minket képvisel, egy suta tender alapján úgy dönt, hogy elnémítja ezt a két tizenéve működő, népszerű rádiót? Ráadásul még van pofájuk azt mondani, hogy ha a két új, a tendert megnyerő rádió nem tudja fizetni a bevállalt őrületesen magas díjat, amit minden hozzáértő abszurdnak tart, akkor majd elveszik tőlük a frekvenciát!
Engem ez emlékeztet az Erzsébet téren elkezdett parkolóházra, amit ma csak Gödörként ismerünk, vagy a megkezdett, majd leállított kormányzati negyedre. Ezeknél is csak utólag jöttek rá, hogy ez így mégsem jó! A röhej az, hogy mi, akik ezeket rádiókat hallgatjuk, hiába vagyunk ennyien, nem tehetünk semmit, csak dudálhatunk reggel 8-kor, vagy piros és kék szalagokat köthetünk az autóink antennáira! Ez a demokrácia, azaz a nép hatalma. Dühítő!
Igen, megértettem végre miért sérült ezzel a döntéssel a demokrácia, mert ha egy ilyen politikailag és gazdaságilag ingoványos világban nem veszik figyelembe ötmillió ember érzéseit, igényeit- ami jelen esetben igaz, hogy "csak" egy kedvderítő kereskedelmi rádióadó(k)- akkor az embernek óhatatlanul az az érzete támad, hogy a döntéshozók ezután bármit elvehetnek tőlünk mindössze 10-12 igenszavazattal a temérdek ellenében. És ezzel nem csak a szólásszabadság került veszélybe, hanem a mi hallásszabadságunk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Irattár

Az olvasóközönség