2009. november 12., csütörtök

FlashForward-A jövő emlékei


Október 6-án az egész világ megáll 2 perc 17 másodpercre. Mindenki elveszíti az eszméletét. Az esemény végére 20 millió a halottak száma, katasztrófák, balesetek, tragédiák sora következik be. A túlélők ezelatt az idő alatt igen különös élményt élnek át: százharmichét másodpercre betekinthetnek a jövőbe. A látomások annyira valósághűek, életszerűek, és mindenki ugyanazt a napot, április 29-ét látja, hogy ez valóban nem lehet más, mint kitekintés a jövőbe. Ezután ezeket már így is nevezik: kitekintés.
A kérdésfelvetés nagyon érdekes, vajon mit tennének az emberek egy ilyen esemény bekövetkezte után? A sorsunk eleve elrendeltetett, vagy mi magunk alakíthatjuk, befolyásolhatjuk annak alakulását? Vannak akik nem láttak semmit a kitekintésükben. Ők valószínűleg halottak lesznek addigra. Bele tudnak-e törődni, vagy éppen ellenkezőleg: felveszik a harcot, hogy minden áron elkerüljék a meglátott jövendőt? Akadnak persze fatalisták, akik minden mindegy alapon elébe mennek saját végzetüknek hitt sorsuknak, szembenéznek veszéllyel, halállal.
A sorozat egy izgalmas krimitörténet keretein belül igyekszik feltenni a kérdéseket és válaszolni is rájuk. Az egyik fő kérdés az, hogy miért és hogyan történhetett mindez, és bekövetkezhet-e még egyszer. Megismerjük a főbb szereplők kitekintését, majd tucatnyi másikat, és az ő érzéseiken, benyomásaikon, villanásokon, töredékeken keresztül láthatjuk merre halad tovább a történet.
A főszereplő FBI ügynök (Joseph Fiennes) önmagát látta, amint nyomoz, éppen ebben az ügyben. Itt rögtön felvetődik, hogy sajátja-e a döntés, amely arra készteti, hogy elindítsa a nyomozást, vagy éppen a látomások hatására kezdi el az egészet. Mégis felvállalja a sorsát, miközben végig gyötrődik a látomás másik felétől, amelyben újra alkoholista volt, a felesége pedig egy másik férfival élt. Próbál harcolni ellene. Ha úrrá tud lenni magán, az már az ő érdeme, és ezzel talán a jövő is megváltozhat.
A sorozat főbb szereplői felveszik a kesztyűt a sors ellen, küzdenek érte vagy ellene. Közben megpróbálnak fényt deríteni arra, ki a felelős mindezért.
Most a hetedik résznél tartunk, az AXN november 16-án kezdi vetíteni. Eddig már felröppent pár teória, összeesküvéselmélet, balul sikerült tudományos kísérlet, de szóba került a héber számmisztika, náci bűnös és rengeteg döglött madár. Még nem tudni melyik változat lesz a befutó, de az biztos, nem az a legfontosabb kérdés kik csinálták, hanem az: merre és hogyan tovább világ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Irattár

Az olvasóközönség