2009. július 16., csütörtök

Kaméleon


"Ez a történet a hazugságról, a szerelemről, az illúziók kergetéséről szól, arról az örök dilemmáról, hogy vajon bűvésznek lenni jobb, aki tudja, hogy minden csalás, vagy nézőnek, aki egy pillanatra elhiszi, hogy csodát lát." - Goda Krisztina, a rendező

Én elhittem a csodát, élveztem a naiv néző szerepét, arra a másfél órára, amíg a film tartott...

A Kaméleon egy olyan férfiról szól, aki folyton változtatja foglalkozását, életformáját, megjelenését, vérbeli hazudozó. Ott használja ki a nőket, ahol azok a legsebezhetőbbek. Mesterien felépített szélhámosfilm, jó sztorival, remek színészekkel.

A főhős, Farkas Gábor (Nagy Ervin) állami gondozásban nőtt fel, foglalkozását tekintve szélhámos. Elegáns öltözékkel, márkás órákkal tűnik ki a többi férfitársa közül, a nők bomlanak érte. Igaz szerelmet ígér, akár még az esküvőig is képes elmenni, s mindezt egyetlen egy cél vezérli: a pénz. Szegény szerelemre vágyók, nem is sejtik mi vár rájuk, ha megismerkednek a szélhámossal.



Egy idő után azonban Gábor megunja a középszerű, butuska, unalmas nőket - bár kétségtelenül jól keres velük/rajtuk - és igazi kihívást akar. Kiszemeli legújabb áldozatát a dúsgazdag balerina Hartay Hannát (Hámori Gabriella), aki azonban kemény diónak ígérkezik. Aztán mégis csak sikerül: a lány beleszeret főhősünkbe, a nagyobb baj az, hogy a főhős is a lányba.
Kezdetét veszi a hazugságlánc, egyiket követi a másik, mely garantálja a végleges bukást. Teljes a zavar - pénz vagy szerelem ?

Goda Krisztinának ez a harmadik nagyjátékfilmje, amely számomra teljesen bejön, izgalmas és humorban dúskáló film. A főszereplők mellett számos jó színész is szerepet kapott benne, többek között Kulka János és Csányi Sándor.

A 2010-es Oscar-díjra is ezzel a filmmel nevezünk, a Magyar Filmszemle közönségdíjasa lett, több külföldi filmfesztiválon is műsorra tűzték. Én drukkolok a sikerének !

2 megjegyzés:

  1. Tényleg jó a film, de azért pár jelenetre felkészíthetél volna. Kulka+ Nagy kettősére gondolok.

    VálaszTörlés
  2. :)

    Akkor lelőttem volna pár rázós poént.

    VálaszTörlés

Irattár

Az olvasóközönség