2009. július 15., szerda

Camilla Läckberg: Jéghercegnő


A fiatal svéd írónőnek ez volt az első regénye és azonnal sikeres lett hazájában, majd több nyelvre is lefordították. Itthon az Animus adta ki a Skandináv krimik sorozatban.

A cselekmény egy valóban létező kisvárosban, Fjällbackban, az írőnő szülőhelyén játszódik. Egy fiatal nőt holtan találnak a fürdőkádjában, félig fagyott állapotban, a csuklói felvágva. Minden az öngyilkosságra utal, de csakhamar kiderül, hogy más segítette halálba Alexet. Egy gyerekkori barát és egy fiatal rendőrtiszt kezdenek nyomozni. Ahogy előrehaladnak az ügy kibogozásában, egyre-másra derülnek ki megdöbbentő titkok, nemcsak Alexről, hanem a rokonairól, és a városka néhány más lakójáról. Életek dőlnek romba, új szerelmek szövődnek, némely gyanúsítottból áldozat válik, és közben megismerhetjük ennek a kis svéd városkának a hétköznapjait, betekinthetünk a hivatali bürokráciába, ( meglepő, hogy Svédországban is létezik), hallhatjuk a helyi pletykákat, hiszen itt mindenki ismer mindenkit. Az ügy egyre furább lesz, a főszereplők lassan szembesülnek azzal, hogy valójában nem is ismerik azokat, akikkel együtt élnek.

Azért tetszett a könyv, mert nem csak a nyomozásról szól a történet, hanem bemutatja a szereplők magánéletét is. (És nem jöttem rá, ki a gyilkos.)

2 megjegyzés:

  1. Gratulálok a bloghoz, mindig fogom olvasni! Kell egy oázis a médiagagyiság sivatagában, hogy lehessen élni és gondolkozni. További sok-sok bejegyzést!!!

    VálaszTörlés

Irattár

Az olvasóközönség