2009. július 9., csütörtök

Harlan Coben: Dermesztő csend


Myron Bolitar egykor ígéretes kosárlabdázó volt, de egy sérülés véget vetett a karrierjének. Ezután elvégezte a jogot, és sportolókat kezdett el képviselni, de védencei és barátai rendre bajba kerültek. Egy balul sikerült akció az egyik pártfogoltjának az életébe került, ezért elhatározta, soha többé nem fogja a hőst játszani.

Egy baráti összejövetel alkalmával megígérteti két kamasszlánnyal, ha bármikor úgy érzik bajba kerülnek, hívják őt, mindegy honnan és mikor. Egy éjjel a 18 éves Aimee felhívja Bolitart, aki tartja a szavát és elviszi a lányt oda, ahová kéri. A lány hajnali háromkor elköszön és ezután nem látja őt többé senki. Bolitar bűntudattól hajtva nyomozásba kezd, és ahogy egyre mélyebbre ás az ügyben az annál szövevényesebbé válik, majd amikor két pszichopata gyilkos ered a nyomába, rájön, hogy már a saját életéért is küzdenie kell.

Vicces és pörgős, a fickó laza és kemény egyszerre, dumagép és humorzsák. A barátai mind buggyantak, kezdve a pszicho milliomos haverján, a biszex titkárnő-társán, a százötvenkilós pankrátor csajon keresztül.

Kicsit mást vártam a végére, de így is nagyszerű krimi volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Irattár

Az olvasóközönség