2009. augusztus 18., kedd

Holiday


Iris (Kate Winslet) a Telegraph című újságnál dolgozik, és menthetetlenül szerelmes Jasperbe (Rufus Sewell). A karácsonyi bulin jelentik be, hogy a férfi megházasodik, de a leendő ara nem Iris lesz. Szegény nő teljesen kiborul, s zokogva hazatér szerény, álombeli kis házába.


Amandának (Cameron Diaz) egy filmelőzeteseket gyártó – szerkesztő jól menő cége van Los Angelesben. Kapcsolata a férjével megromlott, mivel a nő folyton dolgozik, a férfi máshol (másnál) próbált meg vigasztalódni. Amanda teljesen kiborul, mikor férje bevallja neki a házasságtörést, szeretne elmenekülni olyan helyre, ahol csak egyedül lehet, így elkezd keresgetni az interneten kiadó nyaralók után.


A választás Iris házára esik. A két nő lakást és „élőhelyet” cserél. Amanda Angliába, Iris L.A-be költözik két hétre.

Szép lassan beindul a történet, megismerik egymás lakóhelyét, Amanda találkozik Iris bátyjával, Grahammel (Jude Law), Iris pedig Miles-szal (Jack Black). Persze hamarosan Iris beleszeret Grahambe, Iris pedig Milesba. A szálak bonyolódnak is, de a végén minden rendbe jön. Előre borítékolható a végkifejlet. Igaz az nem derül ki a filmből, hogy mi lesz a két szerelmes párral, akiket utoljára Graham házában, szilveszterkor látunk együtt táncolni. A zene kiváló és vannak benne jó poénok is, humorral átszőtt a történet. Nézhető.

Karácsonykor vagy ebéd után ideális a film, jó szórakozást hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Ezt a filmet mi is szeretjük!

    VálaszTörlés
  2. Szerinted CSAK nézhető?
    Imádom ezt a filmet. :)
    Te nyilván szinkronosan láttad.

    VálaszTörlés

Az olvasóközönség