2010. január 11., hétfő

Deák-Ébner Lajos: Fifine

Ennek a képnek a reprodukciója évekig, vagy talán évtizedekig lógott a nagyszobánk falán. Szinte már családtagnak számít Fifine. Csodálatos kép.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem ezt a képet! Annyi megfejtenivaló van ebben a kislányban, hogy egy regényt lehetne írni róla. Nézd a tekintetét, de a csuklója hajlatát, már ott van benne a felnőtt. Szomorú, vagy mélyen elgondolkodó? Mit érez? Mire gondol?
    Jó, hogy föltetted!

    VálaszTörlés
  2. Akkor nagyon szerencsés vagy, nekem képeslap formájában volt meg csupán, de nászajándékba csúsztatva továbbadtam egy barátnőmnek, akire Fifine nagyon hasonlít. Órákon át lehet vele beszélgetni, akár a képen merengő Fifine-nel...

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok a képben magamat látom!!!! Annak idején nagypapámtól kaptam meg képeslap formájában.

    VálaszTörlés
  4. Névrokon vagyok, és levlap formájában megtaláltam a Fifine leánykát ábrázóló képet. Nem tudom kitől kaptam, de jó, hogy
    megtaláltam. Az elöttem méltatókhoz csatlakozva, egy arany kis-nagylány gondolkodó, derűt és komolyságot sugárzó kis arca néz reám, jó lenne megfejteni gondolatát.

    Ráadásul nem csak névrokon, de bece nevem: fifi - na-ne!

    VálaszTörlés
  5. Tegnap láttam a Pipacsos út című képét és rögtön beleszerettem, aztán mentem tovább és megláttam messziről ezt a képet, szinte vonzott magához, közelebb érve láttam, hogy ugyanaz a festő. Nagyon tetszenek a képei, nincs benne görcsös merevség, szinte élnek, de szeretnék egyet a falamon látni közülük.

    VálaszTörlés

Az olvasóközönség